2 Ocak 2010 Cumartesi

309 HİBERNİAN - HEARTS (1-1)



Hibernian, kendi sahasında aldığı seri galibiyetlerin ardından Rangers'a mağlup oldu. Karşılarında deplasmanda vasatı aşamayan ama o kadar da küçümsenemeyecek bir takım var. Ne de olsa bu bir kupa maçı. Lig maçlarındaki performanslarına baktığımızda bu maçın Hibernian lehine sonuçlanması muhtemel. İki takımında atak futbol anlayışları maçın ÜST bitme ihtimalini de kuvvetlendiriyor.

TAHMİN : 1 ve ÜST
ORAN : 1.85 -- 1.80



İzlenesi maç.. Big Firm.. Katolik - Protestan Savaşı.. İskoçya Kupasında güzel bir maç...

Glasgow, bu seneye fırtına gibi başladı. Şu anda da ligde rakibinin 7 puan önünde lider.

Celtic - Rangers maçında istatiski verilerin çok fazla anlamı yok. Kendi sahasında oynama avantajıyla Celtic bir adım önde.

TAHMİN : 1
ORAN : 2.00
SONUÇ : 1-1. Glasgow Rangers kalecisi McGregor böyle istedi. Celtic karşılaşma boyunca atka bi futbol sergiledi ve aradığı golü de sonradan oyuna giren McDonald'la buldu. iki dakika sonrada McCulloch'la Rangers eşitliği sağladı. Rangers bu maçtan istediğini alarak dönüyor.

325 MALLORCA - A.BİLBAO (2-0)



Haftanın en keyifli maçı... Yani umarım. Maçı NTVSPOR naklen yayınlayacak 20.00'de. Mallorca kendi sahasında oynadığı 7 maçı da kazandı. Üstelik bu maçlarda 20 gol atıp sadece 3 gol yediler. Kendi sahalarında gösterdikleri bu etkileyici performansı dış sahalarda gösteremeyen Malllorca'nın karşısında yine yükselişte olan A.Bilbao var. Bilbao deplasmanda oynadığı son üç maçı kazandı ve çok formda. Bir tarafta kendi sahasındaki galibiyet serisini devam ettirmeye çalışan Mallorca, öbür tarafta son haftalarda yakaladığı galibiyet serisini devam ettirmeye çalışan Bilbao. Bu maçın bol gollü geçeceğini düşünüyorum ve muhtemelen de berabere bitmez.Bir seri sona serecek bakalım kimin serisi olacak?

TAHMİN : ÜST
ORAN : 1.65



Zaragoza için işler hiç de iyi gitmiyor. Oynadıkları son 10 maçta 1 galibiyet 2 beraberlik alabildiler. O bildiğimiz Zaragoza'dan eser yok bu sezon. Kendi sahasında fena başlamayan Zaragoza, 2 maçtır yeniliyor. Teknik Direktör değişikliği de çok fazla değiştirmemişe benziyor takımı.

Deportivo ise deplasman karnesi iyi olan bir takım. Zaten zayıf olan Zaragoza defansında iki eksik olunca da (Ayala ve Pavon) ibre iyice Deportivo'dan yana oluyor.

Bu maç için söylenecek çok fazla şey yok. Deportivo kazanır.

TAHMİN : 2 ve ALT
ORAN : 2.50 -- 1.65



Lige iyi başlayan Sporting, üst üste 3 maçtır kaybediyor. Özellikle kendi sahalarında oynadıkları maçlarda gösterdikleri performans dikkat çekici. Sadece 1 maç kaybettiler ve bu maçlarda 8 gol atıp 3 gol yediler. Maçlarında çoğu alt bitti.

Malaga son oynadığı 6 karşılaşmada yenilmedi ama sadece bir galibiyet alabildi. Deplasman maçlarında 8 gol atıp 11 gol yediler. Alt sıralardan kurtulmak isteyen Malaga'nın bir galibiyet serisi oluşturması gerek. Üst üste aldığı beraberliklerden sonra geçen hafta kazanmayı başaran Malaga bu maçta da yenilmeyecektir.

TAHMİN : 02 veya ALT
ORAN : 1.55 - 1.60

316 SANTANDER - TENERİFE (2-0)



Kendi sahasında en kötü performansa sahip takım ile Deplasmanda en kötü performansa sahip takımların maçı.. Santender, lige çok kötü başladıktan sonra teknik direktör değişikliğine gitti.Buna karşın sahalarında yenebildikleri tek takım XEREZ. Kendi sahalarında 6 gol atıp 15 gol yediler.

Santander'in karşısında en az kendisi kadar kötü bir Tenerife var. Deplasmanda oynadığı maçlarda hiç galip gelemeyen yalnızca bir kez berabere kalmayı başaran Kanarya Adaları'nın takımı 5 gol atıp 20 gol yediler. takım dengelerine baktığımızda ortada bir maç olduğunu söyleyebiliriz. Santander'in tek bir avantajı olacak: o da maçın kendi sahasında oynanacak olması.

TAHMİN : 1 veya ALT
ORAN : 1.85 -- 1.65



Geçen hafta aldıkları Sevilla galibiyetiyle büyük bir sürprize imza atan Getafe, bu hafta ligin orta sıralarındaki Valladolid önünde. Son haftalarda yükselişe geçen Getafe, kendi sahasında çok başarılı bi takım. 8 maçta iki kez yenilirken (Barcelona ve Deportivo) 5 de galibiyet aldılar. Bu maçlarda 14 gol atıp 8 gol yediler.

Valladolid, üst üste aldıkları beraberliklerden sonra geçen hafta Sporting Gijon'u yendiler. Deplasman karneleri inişli çıkışlı. Sadece bir kez kazanabildiler. Bu maçlarda 7 gol atarlarken 13 gol de yediler.

Tüm bunlardan yola çıkarsak Getafe'nin yükselişinin devam edeceğini söyleyebiliriz. Valladolid'i yeneceklerdir. Öte yandan 315 kodlu maçta Valladolid'e verilen 1 handikaplı maç ise tam bir soru işareti. Uzak durulası bir maç..

314 TAHMİN : 1 veya ÜST
ORAN : 1.60 -- 1.60

312 - 313 ALMARİA - XEREX (1-0)



La Ligada kötü günler geçiren iki takımın mücadelesi. Almeria, sezon başından itibaren alınan kötü sonuçların ardından Hugo Sanchez'in görevine son verildi. Yerine geçen yıl Sociedad'ı çalıştıran Lillo getirildi. Teknik Direktör değişikliği takıma ne katar ne eksiltir bilinmez ama karşılarında tam da dişlerine göre bir takım olduğu açık. Almeria'nın performansına baktığımızda zaten en iyi oldukları yön, kendi sahaları.

Xerez ise açık ara düşme adayı. Deplasman performansları rezalet. Deplasmanda henüz galibiyetleri yok ve 2 beraberlik alabildiler sadece. Muhtemelen bu maçta da puan alamayacaklardır.

Burada asıl konuşulması gereken 313 Koduyla verilen handikaplı maç. Bana göre Almeria bu maçı alacaktır. Ama 2 farkla alabilir mi işte ondan şüpheliyim.

312 TAHMİN : 1 ve ALT
ORAN : 1.60 ve 1.55



Villareal B takımı, şimdiye kadar beklentilerin epeyce üstüne çıkarak ligin orta sıralarında kendine yer buldu. Deplasmanda vasatı aşamayan takım kendi sahalarında aslan kesiliyorlar. Kendi sahalarında oynadıkları maçlarda sadece bir kez yenildiler. Kendi sahalarında oynadıkları maçlarda 14 gol atıp 10 gol yediler.

Öte yandan Real Socieadad, tekrar La Liga'ya çıkmayı hedefliyorlar. Ve gösterdikleri performansla bunu başaracaklar gibi. Şu an ligde 2. sıradalar. Deplasmanda oynadıkları maçlarda inişli çıkışlı bi grafik sergiliyorlar ve son 3 maçta da yenilmediler. Deplasmanda da bol gol atıp yiyiyorlar : 11-12.

İki takımın yapıları göz önüne alındığında bu maçında gollü geçeceğini ve Sociedad'ın kaybetmeyeceğini söyleyebiliriz.

TAHMİN : ÜST veya 2
ORAN : 1.85 -- 2.10

321 ELCHE - LAS PALMAS (2-5)



Elche, lige çok iyi bir başlangıç yaptıktan sonra son 2 maçta düşüşe geçtiler. Kendi sahalarında oynadıkları 8 maçta sadece 1 kez yenilen Elche bu maçlarda 15 gol atıp 9 gol yedi. Atak bir futbol sergileyen takım gol yollarında pek sıkıntı yaşamıyor. Kendi sahalarında yaptıkları maçlarda da ligin kalburüstü takımlarından.

Öte yandan Las Palmas, deplasmanlara yenilmemek için gidiyor dersek yanlış olmaz. Deplasmanda şimdiye kadar sadece bir kez kazanabildiler. Deplasmanda 4 mağlubiyet, 3 beraberlik alabildiler. Deplasmanda 3 gol atıp 9 gol yediler. Buradan da ciddi bir gol sorunları olduğu ve sağlam bir defansları olduğu söylenebilir. Buradan alacakları bir beraberlik onlar için büyük başarı olur. Ligin ofans seven takımıyla defans seven takımı karşı karşıya..

TAHMİN : 0 veya ALT
ORAN : 2.90 -- 1.55

320 CELTA VİGO - MURCİA (1-1)



Alt sıraları yakından ilgilendiren bu karşılaşma La Liga'nın iki eski takımı arasında. Ligin 18.si ve 21.si karşı karşıya.. Celta son zamanlarda toparlandı. Üst üste oynadıkları 2 karşılaşmayı kazandılar. Öte yandan iç saha performansına baktığımızda ligin en kötü performansını sergiliyorlar. İç saha maçlarında ligin en kötüsü Celta. Kendi sahalarında oynadıkları 8 maçta 7 gol atıp 9 gol yediler. Az atıp az gol yiyen bi takım Celta. Kendi sahalarında oynadıkları son 4 maçta sadece bir kez yenildiler.

Rakipleri Murcia'ya baktığımızda deplasman karnesi epey zayıf bir takımla karşılaşıyoruz. Oynadıkları son 4 deplasman maçını kaybettiler. Ve deplasmanda bu sezon hiç galip gelemediler. Deplasmanda 8 gol atıp 13 gol yediler şimdiye kadar. Bana göre deplasmanda yenebilecekleri ilk takım da Celta olmayacaktır.

TAHMİN : 1 veya ALT
ORAN : 1.80 ve 1.45

319 CADİZ - TARRAGONA (0-1)



Tahmini zor bi maç. Cadiz, evinde oynadığı son 4 maçı kaybetmedi. Kendi sahasında da az gol atıp az gol yiyen bi takım Cadiz 9-8. Tarragona, La Liga'ya çıkmak için mücadele ederken, Cadiz alt sıralardan kurtulmaya çalışan köklü bir takım. Tarragona, oynadığı son iki maçı kaybetti. Deplasman performansları da hiç fena değil aslında. Deplasmanda oynadıkları maçlarda 6 gol atıp 6 gol de yemişler.

İki takım arasında yapılacak maçı kim kazanır bilinmez ama attıkları ve yedikleri gollere baktığımızda maçın ALT bitmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyebiliriz.

TAHMİN : ALT veya 0
ORAN : 1.45 -- 2.70

301 VALLECANO - LEVANTE (0-0)



La Liga'nın iki eski müdavimin maçı. Ligde Vallecano 5, Levante ise 12. sırada. Levante son oynadığı iki karşılaşmayı kaybederken, Vallecano oynadığı iki maçı da kazandı. Levante, deplasmanda oynadığı maçlarda istikrarsız bir grafik çiziyor. 8 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyet almışlar. Buna karşılık Vallecano kendi sahasında oynadı maçlarda 4 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet almış.

İki takım arasındaki dengelere baktığımızda karşılaşmayı Vallecano'nun kaybetmeyeceğini söyleyebiliriz.

TAHMİN : 1 veya ÜST
SONUÇ : 3 kırmızı kartlı kıran kırana geçen bir maç oldu. Ve taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. Vallecano'da 45'te Salva ve 88'de Tito; Levante de 74'te Rodas kırmızı kart gördüler.
SONUÇ : 0-0 ve ALT

 

blogger templates | Make Money Online